Galleri Sillvik

GALLERI SILLVIK

Galleri Sillvik är en konstsalong för olika konstyttringar och erfarenheter sedan 2019, en arena för konstnärer och betraktare att enkelt ta del av konstens olika språk och former.

Välkommen!

Hälsningar Sillviks utställningstkommitté

Öppettider 2023               Lö-sö 11-16

27 maj - 25 juni
Stängt vecka 26-31
12 aug - 10 sept

KATI GREEN


Kati kommer ursprungligen från Polen och hon målar av ansikten hon känner med färger. 


Konstkalender 2023

AMANDA SUOMI PETERSSON


Skapande är terapi för mig.
Sen barnsben har konst alltid varit det viktigaste för mig. Allt från målning och keramik. Så de var självklart att gå en estetisk linje på gymnasiet.
Där fann jag kärleken till även glaskonst.
Att ha en idé, testa sig fram och utvecklas är de bästa som finns. Det blir allt från drejade koppar till skulpturer. Allt i stengods.
Och även ibland smycken i de vackra glaset som fortfarande har sin plats i mitt hjärta.

CILLA ADLERCREUTZ


När andan faller på tillverkar jag i stengods, porslin och glas. Ur mina upplevelser målar jag gouacher. Jag leker med former, glasyrer, upplevelser och drömmar.


Efter utbildning via Konstfack, Stockholms Universitet, Orrefors Glasbruk och Höganäs, har jag sänt mina verk ut i världen via Statens Fastighetsverks  Utlandsavdelning till ambassader och konsulat. Numera är jag bildlärare i Huddingegymnasiet och har ateljén i Österhaninges Konstnärsförening.

GUNNAR BORG 


Jag som person tycker om livet och att måla akvarell.

Tycker om att försöka måla stadsmiljöer. Gamla rostiga bilar.

Målar med fördel saker, hus, miljöer som jag har en relation till. En berättelse att berätta. 

ELA DREJ


Ela har bott i Sverige i sju år och målat i tre år.

Målar i glada färger, ofta abstrakt. Inspireras av naturen och vill förmedla den glädje den ger henne.
LISA LÖVBLAD


Lisa arbetar med glasmåleri, akvareller hämtade ur naturen, skulptur i stengods och akrylmåleri där betraktaren får se själv vad man ser i målningen.
Om oss

I juni 2019 startade Galleri Sillvik sin verksamhet. Här finns vi på den mittersta av husets tre våningar, 150 kvm i en sekelskiftesmiljö av ljusa rum med kakelugnar och högt i tak. Här erbjuder vi möjlighet att visa konst i en kulturhistorisk utomhusmiljö kantad av ängar, fruktträdgårdar och en engelsk park.

Bakom verksamheten finns vår utställningskommitté. Vi som driver galleriet har alla en anknytning till konstnärlig verksamhet. Vi vill att Sillvik ska fungera som ett fönster mot omvärlden, en plats för såväl skapare som betraktare att förmedla och uppleva konst.

Syfte

Att visa bra konst av professionella konstnärer och konsthantverkare liksom duktiga amatörer. Vi vill skapa en kontaktyta mellan konsten och betraktaren och samla erfarenheter och konstyttringar i och utanför huset.

Mål

Att vara en årligt återkommande plats för skapande och konstnärligt utbyte.

Skriv gärna om du har frågor eller spännande idéer.

Information till utställare

Här finns mer information för dig som vill veta mer om att ställa ut hos oss.